la incertessa..

Els canvis de vegades desitjats, moltes apareixen abruptament, ens provoquen que ens sentim desubicats i confosos, apareix la por a allò desconegut, a no saber què és el que passarà i apareix la sensació d’inseguretat i incertesa, quan la nostra ment ens indica la necessitat de seguretat en cada pas i controlar el que ens passa.
I ens fa posar-nos alerta sobre el que hauríem de fer en aquesta situació i en moltes ocasions no sabem manejar-nos allà, ens paralitzem, fugim, reaccionem atacant, comportaments derivats de la por i se’ns fa costa amunt afrontar el nou, acceptar el diferent i superar el la por al desconegut, tot i que el canvi sigui desitjat.
¿Alguna vegada estem segurs d’alguna cosa, tenim alguna vegada certesa del que ens passarà? Ens entestem a voler tenir seguretat, trobar una estabilitat i tenir control sobre tot el que ens passa i això ens genera un gran malestar perquè no podem controlar-ho tot, potser no podem controlar ¿llavors que ens passa?
Ens movem moltes vegades en pensament limitants com “és millor el bo conegut que el dolent per conèixer” i així ens vam quedar aferrats a allò conegut i la seguretat i ens neguem l’oportunitat de descobrir, esbrinar, dissenyar i imaginar-sent o fent alguna cosa diferent.
Aturar, observar i prendre consciència dels nostres pensaments, hàbits i rutines que no ens serveixen en aquest moment posem la primera pedra per començar a construir alguna cosa nova i acceptar sense la resistència a qualsevol situació o experiència que no ens agradi o no compleixi amb les nostres expectatives
Canviar la nostra actitud davant els canvis ens permet obrir-nos a les possibilitats a conèixer diferents realitats, incorporem amb recursos propis estratègies i vies per afrontar de manera positiva els canvis, desenvolupar la nostra resiliència, la capacitat per refer-se i continuar avançant, despertar la nostra creativitat, sentir-nos més confiats, desbloquejar les nostres pors ia caminar amb una major serenitat per les senderes del canvi i això suposa viure la incertesa.
“A la incertesa trobarem la llibertat per crear qualsevol cosa que desitgem”. Deepak Chopra

Es tracta de crear noves oportunitats, transformar els nostres hàbits, fer coses diferents, emprendre l’acció i aventurar-se a tot i la incertesa, perseverar i persistir.
Acceptar la incertesa ens permet tenir pau i serenitat estar preparats per afrontar el canvi, superar situacions ambigües i imaginar escenaris alternatius.
Connectar amb el que passa avui, aquí i ara …

.